Mr. P. van Schelven

Peter van Schelven

Peter van Schelven is als of counsel aan Cordemeyer & Slager verbonden.
Peter van Schelven heeft meer dan dertig jaar ervaring op het gebied van IT-recht, aanbestedingsrecht en alternatieve geschillen beslechting. Hij is een veel gevraagde – en graag geziene – gastspreker en docent op seminars en congressen en bij diverse onderwijsinstellingen.
Peter heeft zijn zeer ruime ervaring opgedaan als bedrijfsjurist bij Volmac en Capgemini, als advocaat bij CMS Derks Star Busmann en als jurist en directeur a.i. van de branche organisatie Nederland ICT.
Peter doceert regelmatig aan binnen- en buitenlandse universiteiten, waaronder met name de Erasmus Universiteit Rotterdam, en aan de Grotius Academie (post academische specialisatie opleiding Informaticarecht).
Peter heeft sinds begin 2014 een eigen juridisch advieskantoor ‘BIJ PETER – Wet & Recht’.

Publicaties
Peter schrijft regelmatig artikelen, columns, annotaties en commentaren in boeken en tijdschriften.
Tevens is hij de auteur of medeauteur van diverse handboeken en andere vakliteratuur op het gebied van IT-recht, ADR en aanbestedingsrecht.

Huidige nevenfucties
Peter is lid van de Raad van Toezicht Stichting Internet Domeinregistraties Nederland (SIDN), lid van het College van Beroep Stichting Examenkamer, Bestuurslid Stichting Geschillenoplossing Automatisering (SGOA), Columnist iBestuur en docent/examinator Grotius Academie.

Top