Bob Cordemeyer

Bob Cordemeyer, initiële oprichter van Cordemeyer & Slager / Advocaten, heeft een brede ervaring als IT-recht advocaat en adviseert en begeleidt cliënten bij vele soorten grote(re) nationale en grensoverschrijdende IT-contracten.

Bob is verder gespecialiseerd in privacyrecht en hij adviseert grote ondernemingen op het gebied van dataverwerking waaronder in de gezondheidszorg. Hij vertegenwoordigt Nederland in INPLP ( International Network of Privacy Law Professionals) en beschikt over een uitgebreid netwerk van privacy specialisten over de wereld, van welk netwerk hij actief deel uit maakt.

Bob heeft veel (proces) ervaring met IT-geschillen, veelal mislukte IT projecten, en een behoorlijk track-record voor het in der minne oplossen van geschillen door onderhandeling of mediation. Hij is als mediator en arbiter aangesloten bij de SGOA (Stichting Geschillenoplossing Automatisering; www.sgoa.eu).

Bob is civielrechtelijk afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht. Hij is de oprichter van Cordemeyer & Slager. Daarvoor werkte hij als advocaat bij Nauta van Haersolte (nu NautaDutilh). Hij is zijn carrière begonnen bij de (toenmalige) AMRO Bank. Daar heeft hij de algemene bankopleiding voor academici afgerond.

Bob is lid van de Nederlandse Vereniging van Informaticarecht Advocaten (VIRA) en van het internationale specialistennetwerk ITechlaw. Hij is lid van de Nederlandse Vereniging voor Informatietechnologie en Recht (NVvIR) en vertegenwoordiger van kantoor in het internationale netwerk International Grouping of Accountants and Lawyers (IGAL).

Bob Cordemeyer heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd: Informatierecht (IT recht) en Privacyrecht. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Telefoon +31 6 5314 6592

Top