Kies voor mediation of arbitrage als snelle oplossing voor geschillen en incasso’s

In dit ingrijpende “Corona tijdperk” is de gewone rechter minder toegankelijk; civiele- en arbeidszaken worden met veel vertraging behandeld. Een extra goede reden om te kijken naar snelle alternatieven zoals mediation en arbitrage.

Onze mediators Marion Hagenaars, Bob Cordemeyer en Hanneke Slager combineren hun lange ervaring en expertise op het gebied van IT- geschillen en arbeidsrechtgeschillen met hun vaardigheden om partijen te helpen hun geschil snel opgelost te krijgen. Mediation leidt tot een duurzame oplossing waar beide partijen achter staan. Met een vonnis wordt een knoop doorgehakt op rechtsvragen en dat is vaak geen duurzame oplossing van een probleem.

Ook voor incasso’s met partijen die in betalingsproblemen zijn terechtgekomen is een snelle mediation-aanpak vaak te prefereren boven lang wachten op een vonnis met ongewisse uitkomst. En wist u dat het mogelijk is om ook voor een vaststellingsovereenkomst een executoriale titel te krijgen waarmee u nakoming kunt afdwingen net als met een vonnis?

De mediation kunnen we “online” organiseren maar ook in ons eigen kantoorpand waar we over voldoende ruime kamers beschikken om de vereiste 1,5 meter afstand in acht te nemen en dat we hebben aangepast aan de richtlijnen van het RIVM.

U kunt het C&S team ook inschakelen als advocaat om u bij een arbitrage te ondersteunen. Wij hebben veel ervaring met het begeleiden van cliënten bij een arbitrage. Daarnaast treden Bob Cordemeyer en Hanneke Slager zelf ook op als arbiters. Wanneer u met uw wederpartij nog geen arbitrage was overeengekomen, kan dat alsnog. Wij raden aan de arbitrage onder te brengen bij een instituut. Voor IT -geschillen is de SGOA (www.sgoa.eu) daarvoor bij uitstek geschikt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Hanneke Slager (j.slager@cslaw.nl)

Onze advocaten

Top