Hanneke Slager

Hanneke Slager is voornamelijk werkzaam in de IT -praktijk en adviseert en begeleidt haar cliënten bij vele soorten nationale en grensoverschrijdende IT-contracten zoals over outsourcing, implementatie, turn key, agile en waterval softwareontwikkeling, licenties, hosting, cloud diensten, managed services, juridische ondersteuning na een cyber aanval. Ook adviseert en begeleidt zij haar cliënten in en buiten rechte bij IT -geschillen, zoals over mislukte IT -projecten en aansprakelijkheid na cyberaanvallen en software audits.

Hanneke is in 1982 afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen in de richtingen civiel recht en sociaal -economisch recht. Na als bedrijfsjurist te hebben gewerkt bij Hewlett-Packard en Bull is zij in 1989 als advocaat beëdigd en sindsdien als partner aan Cordemeyer & Slager / Advocaten verbonden. Zij heeft de opleiding tot mediator met goed gevolg afgerond en zij treedt met enige regelmaat op als arbiter.

Hanneke spreekt regelmatig op seminars en congressen in en buiten Nederland en is docent bij IIR en docent en examinator bij de post – academische specialisatieopleiding Informaticarecht bij de Grotius Academy (CPO Nijmegen). Ook geeft zij les in Suriname ten behoeve van SJSSN, Stichting Juridische Samenwerking Suriname Nederland.

Van 2002 tot maart 2020 was Hanneke bestuurslid van de Stichting Geschillenoplossing Automatisering (www.sgoa.eu), de laatste tien jaar als voorzitter. Zij initieerde SGOA Zwitserland en was founding board member tot 2021 en is nog steeds lid van de advisory board.
Sinds 2012 is Hanneke lid van de Raad van Toezicht van de Stichting NL Net Foundation Van 2005 tot 2012 was zij lid van de Raad van Toezicht van SIDN (de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland, de registry die de domeinnamen voor het topleveldomein .nl beheert) Zij is lid van de Vereniging van Informaticarecht Advocaten (VIRA) en van de Nederlandse Vereniging voor Informatietechnologie en Recht (NVvIR). Sinds 2019 is zij board member van IGAL, een wereldwijde vereniging van accountants, belastingadviseurs en advocaten.

Hanneke heeft publicaties in diverse tijdschriften en vakbladen op haar naam, voornamelijk op het gebied van IT recht. Zij is medeauteur in de serie Recht en Praktijk (169) “Van geschil tot oplossing”, hoofdstuk 4: “Het arbitraal kort geding: opbergen of oppoetsen” (februari 2009).
 Hoofdauteur “Wegwijzer Automatisering en recht” (1990);
 Medeauteur en eindredacteur van “Werken met Source Code Escrow” (1989) en “Doing business in the Netherlands” (2013).

Hanneke Slager heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd: Burgerlijk procesrecht (arbitrage en litigation) en Informatierecht (IT recht). Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Telefoon: +31 6 5317 1672

Top