Akkoord over ontslagrecht

 in Arbeidsrecht

Werknemers die meer dan 75.000 euro per jaar verdienen, krijgen voortaan maximaal één jaarsalaris mee bij ontslag. Tot deze finale afspraak is minister Donner vandaag gekomen met de bonden voor werkgevers en werknemers. Hiermee lijkt voorlopig een einde te zijn gekomen aan de hevige discussie omtrent het ontslagrecht en de versoepeling daarvan. Dit houdt dus in dat het huidige ontslagstelsel (vooralsnog) in stand zal blijven en de voorgestelde repressieve ontslagtoets van de baan is. Een werkgever dient (behoudens ontslag op staande voet) het CWI dan ook te blijven verzoeken om een ontslagvergunning alvorens hij kan opzeggen of zich tot de bevoegde kantonrechter te wenden teneinde daar te verzoeken om een ontbinding van de arbeidsovereenkomst op grond van gewichtige redenen.

Recente berichten
  • 4 april 2023

    INPLP Activity Report 2022

    Bob Cordemeyer
    Hereunder you can read the Activity Report 2022 from our network INPLP (International Network of Privacy Law Professionals) of which our firm is a founding member since 2015.
    Lees verder
  • 21 november 2022

    Risicomanagement: voorkom uitval door burn-out

    Marion Hagenaars
    Mirjam Scheper
    Werkend Nederland heeft steeds meer te kampen met burn-out klachten. Dit kan leiden tot (langdurig) ziekteverzuim. Een hoofdpijndossier en kostenpost voor de werkgever. En daarnaast een peperdure levensles voor de werknemer. Uitval door burn-out klachten voorkomen is dan ook beter dan genezen. Maar hoe?
    Lees verder
  • 21 november 2022

    Disfunctioneren: doorgeschoten empowermentbeleid

    Marion Hagenaars
    Mirjam Scheper
    De voorwaarden voor ontslag bij disfunctioneren zijn in de wet duidelijk omschreven. Deze voorwaarden gelden ook als een werkgever een beleid voert dat niet gericht is op dossieropbouw met waarschuwingen en berispingen, maar op aanmoediging.
    Lees verder

Plaats een reactie

Top