Hervatting regeling deeltijd-WW: 20 juli 2009

 in Arbeidsrecht

Vanaf 20 juli kunnen bedrijven weer gebruikmaken van de deeltijd- WW regeling. De regeling is op een aantal punten aangescherpt. Het budget is 950 miljoen Euro.

De nieuwe regeling in het kort:

Bedrijven moeten de werktijd van werknemers met ten minste 20 % verkorten en voornemens zijn om minimaal 6 maanden gebruik te maken van de regeling.

Naarmate meer werknemers deeltijd-WW genieten, kunnen werkgevers korter gebruik maken van de regeling. Indien minder dan 30% deeltijd-WW geniet, mag de uitkering maximaal 15 maanden duren, tussen de 30 en 60% is dit maximaal 12 maanden en bij meer dan 60% maximaal 9 maanden.

Verlenging is niet meer mogelijk met periodes van 6 maanden maar enkel met periodes van 3 maanden, het doel hiervan is bedrijven bewuster te laten omgaan met het extra gebruik van deze regeling.

Bij het constateren van fraude wordt de deeltijd-WW in het gehele bedrijf stopgezet en moeten alle uitkeringen worden terugbetaald. De werknemer die onterecht een uitkering heeft ontvangen draait hier zelf voor op en de werkgever voor alle overige uitkeringen. De controle op fraude door de Arbeidsinspectie wordt aangescherpt.

Werknemers die deeltijd-WW ontvangen moeten ook echt scholing krijgen. Indien dit niet het geval is, wordt dit gezien als fraude en is de regeling met betrekking tot fraude van toepassing.

Recente berichten
  • 4 april 2023

    INPLP Activity Report 2022

    Bob Cordemeyer
    Hereunder you can read the Activity Report 2022 from our network INPLP (International Network of Privacy Law Professionals) of which our firm is a founding member since 2015.
    Lees verder
  • 21 november 2022

    Risicomanagement: voorkom uitval door burn-out

    Marion Hagenaars
    Mirjam Scheper
    Werkend Nederland heeft steeds meer te kampen met burn-out klachten. Dit kan leiden tot (langdurig) ziekteverzuim. Een hoofdpijndossier en kostenpost voor de werkgever. En daarnaast een peperdure levensles voor de werknemer. Uitval door burn-out klachten voorkomen is dan ook beter dan genezen. Maar hoe?
    Lees verder
  • 21 november 2022

    Disfunctioneren: doorgeschoten empowermentbeleid

    Marion Hagenaars
    Mirjam Scheper
    De voorwaarden voor ontslag bij disfunctioneren zijn in de wet duidelijk omschreven. Deze voorwaarden gelden ook als een werkgever een beleid voert dat niet gericht is op dossieropbouw met waarschuwingen en berispingen, maar op aanmoediging.
    Lees verder

Plaats een reactie

Top