Kies voor mediation of arbitrage als snelle oplossing voor geschillen en incasso’s

 in Corona

In dit ingrijpende “Corona tijdperk” is de gewone rechter veel minder toegankelijk; civiele en arbeidszaken worden met veel vertraging behandeld. Wanneer de rechterlijke macht over een poos weer “up to speed” is, zal er een bulk aan zaken liggen die eerst weggewerkt moet worden. Een extra goede reden om te kijken naar snelle alternatieven zoals mediation en arbitrage.

Wij kunnen u helpen als mediators. We zijn ervaren mediators op het gebied van IT-geschillen, arbeidsrecht geschillen en incasso’s.

Onze mediators Marion Hagenaars (MfN-registermediator), Bob Cordemeyer en Hanneke Slager combineren hun lange ervaring en hun expertise op het gebied van IT- geschillen, arbeidsrecht geschillen en incasso’s met hun vaardigheden om partijen te helpen hun geschil snel opgelost te krijgen. Mediation leidt tot een duurzame oplossing; in een vonnis wordt een knoop doorgehakt en dat is vaak geen oplossing van een probleem.

Ook voor incasso’s met partijen die in betalingsproblemen zijn terechtgekomen is een snelle mediation-aanpak vaak te prefereren boven lang wachten op een vonnis met ongewisse uitkomst. En wist u dat het mogelijk is om ook voor een vaststellingsovereenkomst een executoriale titel te krijgen waarmee u nakoming kunt afdwingen net als met een vonnis?

Wij bieden mediations aan in verschillende formats: een vast blok van 6 uur of van één volle dag van 8 uur. Ook is het mogelijk om een mediation op maat af te spreken. De mediation kunnen we “online” organiseren maar ook in ons eigen kantoorpand waar we over voldoende ruime kamers beschikken om de vereiste 1,5 meter afstand in acht te nemen en dat we hebben aangepast aan de richtlijnen van het RIVM.

U kunt het C&S team ook inschakelen als advocaat om u bij een arbitrage te ondersteunen. Wij hebben veel ervaring met het begeleiden van klanten bij een arbitrage. Daarnaast treden Bob Cordemeyer en Hanneke Slager zelf ook op als arbiters. Een arbitrage kan zowel een arbitrale bodemprocedure zijn als een arbitraal kort geding. Arbitrage gaat beduidend sneller dan een procedure bij de gewone rechter. Met de huidige opstopping bij de rechtbanken in verband met de Corona – crisis, gaat arbitrage al helemaal snel. Wanneer u met uw wederpartij nog geen arbitrage was overeengekomen, kan dat alsnog. Wij raden aan de arbitrage onder te brengen bij een instituut. Voor IT -geschillen is de SGOA (www.sgoa.eu) daarvoor bij uitstek geschikt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Bob Cordemeyer bob@cslaw.nl

Recente berichten
 • 21 november 2022

  Risicomanagement: voorkom uitval door burn-out

  Marion Hagenaars
  Mirjam Scheper
  Werkend Nederland heeft steeds meer te kampen met burn-out klachten. Dit kan leiden tot (langdurig) ziekteverzuim. Een hoofdpijndossier en kostenpost voor de werkgever. En daarnaast een peperdure levensles voor de werknemer. Uitval door burn-out klachten voorkomen is dan ook beter dan genezen. Maar hoe?
  Lees verder
 • 21 november 2022

  Disfunctioneren: doorgeschoten empowermentbeleid

  Marion Hagenaars
  Mirjam Scheper
  De voorwaarden voor ontslag bij disfunctioneren zijn in de wet duidelijk omschreven. Deze voorwaarden gelden ook als een werkgever een beleid voert dat niet gericht is op dossieropbouw met waarschuwingen en berispingen, maar op aanmoediging.
  Lees verder
 • 21 november 2022

  Monitoring e-mail werknemers: de voorwaarden

  Marion Hagenaars
  Mirjam Scheper
  Onrechtmatig verkregen bewijs door werkgevers brengt belangrijke risico's met zich mee. Dit blijkt ook uit een recente uitspraak van het Hof Arnhem-Leeuwarden. Wat zijn de voorwaarden voor vrije toegang tot de e-mailbox van een werknemer?
  Lees verder

Plaats een reactie

Top