Kies voor mediation of arbitrage als snelle oplossing voor geschillen en incasso’s

 in Corona

In dit ingrijpende “Corona tijdperk” is de gewone rechter veel minder toegankelijk; civiele en arbeidszaken worden met veel vertraging behandeld. Wanneer de rechterlijke macht over een poos weer “up to speed” is, zal er een bulk aan zaken liggen die eerst weggewerkt moet worden. Een extra goede reden om te kijken naar snelle alternatieven zoals mediation en arbitrage.

Wij kunnen u helpen als mediators. We zijn ervaren mediators op het gebied van IT-geschillen, arbeidsrecht geschillen en incasso’s.

Onze mediators Marion Hagenaars (MfN-registermediator), Bob Cordemeyer en Hanneke Slager combineren hun lange ervaring en hun expertise op het gebied van IT- geschillen, arbeidsrecht geschillen en incasso’s met hun vaardigheden om partijen te helpen hun geschil snel opgelost te krijgen. Mediation leidt tot een duurzame oplossing; in een vonnis wordt een knoop doorgehakt en dat is vaak geen oplossing van een probleem.

Ook voor incasso’s met partijen die in betalingsproblemen zijn terechtgekomen is een snelle mediation-aanpak vaak te prefereren boven lang wachten op een vonnis met ongewisse uitkomst. En wist u dat het mogelijk is om ook voor een vaststellingsovereenkomst een executoriale titel te krijgen waarmee u nakoming kunt afdwingen net als met een vonnis?

Wij bieden mediations aan in verschillende formats: een vast blok van 6 uur of van één volle dag van 8 uur. Ook is het mogelijk om een mediation op maat af te spreken. De mediation kunnen we “online” organiseren maar ook in ons eigen kantoorpand waar we over voldoende ruime kamers beschikken om de vereiste 1,5 meter afstand in acht te nemen en dat we hebben aangepast aan de richtlijnen van het RIVM.

U kunt het C&S team ook inschakelen als advocaat om u bij een arbitrage te ondersteunen. Wij hebben veel ervaring met het begeleiden van klanten bij een arbitrage. Daarnaast treden Bob Cordemeyer en Hanneke Slager zelf ook op als arbiters. Een arbitrage kan zowel een arbitrale bodemprocedure zijn als een arbitraal kort geding. Arbitrage gaat beduidend sneller dan een procedure bij de gewone rechter. Met de huidige opstopping bij de rechtbanken in verband met de Corona – crisis, gaat arbitrage al helemaal snel. Wanneer u met uw wederpartij nog geen arbitrage was overeengekomen, kan dat alsnog. Wij raden aan de arbitrage onder te brengen bij een instituut. Voor IT -geschillen is de SGOA (www.sgoa.eu) daarvoor bij uitstek geschikt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Bob Cordemeyer bob@cslaw.nl

Recente berichten
 • 8 juni 2022

  Vakantiedagen tijdens ziekte, een hoofdpijndossier

  Marion Hagenaars
  “Op vakantie naar Ibiza als je ziek bent, zonder dat deze dagen worden afgeboekt, is dat niet gek?”, werd mij de week gevraagd. Met de zomervakantie in zicht een actueel vraagstuk.  Vakantiedagen, zo eenvoudig is het niet Vakantiedagen, het lijkt zo eenvoudig: je bouwt ze eerst op en daarna neem je ze op. Maar de
  Lees verder
 • 25 mei 2022

  Besmette persoonsgegevens – De Ziggo soap

  Sil Kingma
  Klanten van Ziggo ontvingen afgelopen week een email met de aankondiging dat zij de prijs van haar abonnement met 3,50 Euro gaat verlagen. Sympathiek zou je denken. Er bleek echter een addertje onder het gras te zitten.  In diezelfde email kondigde Ziggo aan haar algemene voorwaarden per 1 juli as eenzijdig aan te passen. Bij
  Lees verder
 • 16 mei 2022

  AP voert cumulatieve boetebevoegdheid maximaal door

  Sil Kingma
  Het is voor het eerst de geschiedenis dat de Autoriteit Persoonsgegevens in een besluit een zestal overtredingen van de AVG constateert. Alle overtredingen hebben betrekking op het gebruik en de beveiliging door de Belastingdienst van haar applicatie Fraude Signalering Voorziening (FSV). FSV was een applicatie waarin signalen werden opgenomen over vastgestelde fraude en signalen die konden wijzen
  Lees verder

Plaats een reactie

Top