Kies voor mediation of arbitrage als snelle oplossing voor geschillen en incasso’s

 in Corona

In dit ingrijpende “Corona tijdperk” is de gewone rechter veel minder toegankelijk; civiele en arbeidszaken worden met veel vertraging behandeld. Wanneer de rechterlijke macht over een poos weer “up to speed” is, zal er een bulk aan zaken liggen die eerst weggewerkt moet worden. Een extra goede reden om te kijken naar snelle alternatieven zoals mediation en arbitrage.

Wij kunnen u helpen als mediators. We zijn ervaren mediators op het gebied van IT-geschillen, arbeidsrecht geschillen en incasso’s.

Onze mediators Marion Hagenaars (MfN-registermediator), Bob Cordemeyer en Hanneke Slager combineren hun lange ervaring en hun expertise op het gebied van IT- geschillen, arbeidsrecht geschillen en incasso’s met hun vaardigheden om partijen te helpen hun geschil snel opgelost te krijgen. Mediation leidt tot een duurzame oplossing; in een vonnis wordt een knoop doorgehakt en dat is vaak geen oplossing van een probleem.

Ook voor incasso’s met partijen die in betalingsproblemen zijn terechtgekomen is een snelle mediation-aanpak vaak te prefereren boven lang wachten op een vonnis met ongewisse uitkomst. En wist u dat het mogelijk is om ook voor een vaststellingsovereenkomst een executoriale titel te krijgen waarmee u nakoming kunt afdwingen net als met een vonnis?

Wij bieden mediations aan in verschillende formats: een vast blok van 6 uur of van één volle dag van 8 uur. Ook is het mogelijk om een mediation op maat af te spreken. De mediation kunnen we “online” organiseren maar ook in ons eigen kantoorpand waar we over voldoende ruime kamers beschikken om de vereiste 1,5 meter afstand in acht te nemen en dat we hebben aangepast aan de richtlijnen van het RIVM.

U kunt het C&S team ook inschakelen als advocaat om u bij een arbitrage te ondersteunen. Wij hebben veel ervaring met het begeleiden van klanten bij een arbitrage. Daarnaast treden Bob Cordemeyer en Hanneke Slager zelf ook op als arbiters. Een arbitrage kan zowel een arbitrale bodemprocedure zijn als een arbitraal kort geding. Arbitrage gaat beduidend sneller dan een procedure bij de gewone rechter. Met de huidige opstopping bij de rechtbanken in verband met de Corona – crisis, gaat arbitrage al helemaal snel. Wanneer u met uw wederpartij nog geen arbitrage was overeengekomen, kan dat alsnog. Wij raden aan de arbitrage onder te brengen bij een instituut. Voor IT -geschillen is de SGOA (www.sgoa.eu) daarvoor bij uitstek geschikt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Bob Cordemeyer bob@cslaw.nl

Recente berichten
 • 15 april 2020

  7 tips voor IT-leveranciers bij aanbestedingen tijdens corona

  Wouter Huisman
  Alweer anderhalve maand geleden werd de eerste Nederlandse coronapatiënt vastgesteld. Inmiddels zijn we weer wat verder. Het coronavirus begint langzaam onderdeel te worden van het dagelijks leven en iedereen bereidt zich voor op de ‘1,5 meter-samenleving’. Zo ook in Aanbestedingsland.
  Lees verder
 • 9 april 2020

  Kies voor mediation of arbitrage als snelle oplossing voor geschillen en incasso’s

  Bob Cordemeyer
  In dit ingrijpende “Corona tijdperk” is de gewone rechter veel minder toegankelijk; civiele en arbeidszaken worden met veel vertraging behandeld. Wanneer de rechterlijke macht over een poos weer “up to speed” is, zal er een bulk aan zaken liggen die eerst weggewerkt moet worden. Een extra goede reden om te kijken naar snelle alternatieven zoals
  Lees verder
 • 6 april 2020

  Continuïteitsbijdrage-regeling zorgverzekeraars tandartsen

  Bob Cordemeyer
  Zorgverzekeraars hebben specifieke financiële noodmaatregelen getroffen voor onder meer tandartsen, en fysiotherapeuten zo blijkt uit brief 5 april 2020 zorgverzekeraars coronacrisis van voorzitter Jan van den Berg van Zorgverzekeraars Nederland. Het Rijk heeft namelijk aan onder meer tandartsen en fysiotherapeuten gevraagd om voor ondersteuning aan te kloppen bij zorgverzekeraars, en niet bij het UWV.
  Lees verder

Plaats een reactie

Top