Microsoft vraagt octrooien aan op RSS-toepassingen

 in IT-recht

Microsoft heeft twee octrooien aangevraagd op RSS-toepassingen. RSS is als “ScriptingNews format”ontwikkeld in 1997 door Dave Winer en in 1999 voor het eerst op grote schaal toegepast door Netscape bij My.Netscape. RSS wordt vooral gebruikt bij weblogs of nieuws sites. RSS-bestanden worden voornamelijk gegenereerd door de publicatiesoftware van degene die een website onderhoudt.
Beide aanvragen voor de octrooien hebben betrekking op het beheren en lezen van RSS-informatiestromen. Het ene octrooi beschrijft technologie om RSS-feeds op internet op te sporen en daarop vanuit de webbrowser een abonnement te nemen. Het andere octrooibeschrijft een systeem dat RSS-feeds zodanig converteert dat ze door uiteenlopende applicaties en gebruikers gelezen en beheerd kunnen worden. De ontwerper van RSS, Dave Winer, vreest dat Microsoft op termijn geld gaat vragen voor het gebruik van zijn RSS-octrooien.

Klik hier voor het inzien van octrooi-aanvraag 1 en octrooi-aanvraag 2

Recente berichten
  • 27 december 2023

    Europe’s AI Act: The genie still out of the bottle?

    Emmely Schaaphok
    “The genie is out of the bottle. We need to move forward on artificial intelligence development but we also need to be mindful of its very real dangers. I fear that AI may replace humans altogether.” This quote from Stephen Hawking in 2017 is more relevant today than ever.
    Lees verder
  • 4 april 2023

    INPLP Activity Report 2022

    Bob Cordemeyer
    Hereunder you can read the Activity Report 2022 from our network INPLP (International Network of Privacy Law Professionals) of which our firm is a founding member since 2015.
    Lees verder
  • 21 november 2022

    Risicomanagement: voorkom uitval door burn-out

    Marion Hagenaars
    Mirjam Scheper
    Werkend Nederland heeft steeds meer te kampen met burn-out klachten. Dit kan leiden tot (langdurig) ziekteverzuim. Een hoofdpijndossier en kostenpost voor de werkgever. En daarnaast een peperdure levensles voor de werknemer. Uitval door burn-out klachten voorkomen is dan ook beter dan genezen. Maar hoe?
    Lees verder

Plaats een reactie

Top