Mijn privacy.nl, de website van het CBP voor burgers

 in IT-recht

Het College bescherming persoonsgegevens (CBP) heeft een website opgezet die antwoord geeft op de meest voorkomende vragen van burgers over het gebruik van persoonsgegevens door overheden, bedrijven of andere organisaties. Het doel van de website is burgers gemakkelijker in staat te stellen zelf problemen met het gebruik van hun persoonsgegevens aan te pakken.
Het CBP houdt toezicht op de naleving van wetten die het gebruik van persoonsgegevens regelen. Daarnaast adviseert het CBP de regering en organisaties over de bescherming van persoonsgegevens en onderwerpen die daarmee samenhangen.
Mijnprivacy.nl is gelanceerd ter gelegenheid van de eerste Data Protectie Dag die op 28 januari 2007 heeft plaatsgevonden. De datum verwijst naar de ondertekening van het Data Protectie Verdrag van de Raad van Europa op 28 januari 1981. Het doel van de Data Protectie Dag is de Europese burgers beter te informeren over hun rechten als het gaat om het gebruik van persoonsgegevens door overheden, bedrijven en andere organisaties.

Recente berichten
  • 8 juni 2022

    Vakantiedagen tijdens ziekte, een hoofdpijndossier

    Marion Hagenaars
    “Op vakantie naar Ibiza als je ziek bent, zonder dat deze dagen worden afgeboekt, is dat niet gek?”, werd mij de week gevraagd. Met de zomervakantie in zicht een actueel vraagstuk.  Vakantiedagen, zo eenvoudig is het niet Vakantiedagen, het lijkt zo eenvoudig: je bouwt ze eerst op en daarna neem je ze op. Maar de
    Lees verder
  • 25 mei 2022

    Besmette persoonsgegevens – De Ziggo soap

    Sil Kingma
    Klanten van Ziggo ontvingen afgelopen week een email met de aankondiging dat zij de prijs van haar abonnement met 3,50 Euro gaat verlagen. Sympathiek zou je denken. Er bleek echter een addertje onder het gras te zitten.  In diezelfde email kondigde Ziggo aan haar algemene voorwaarden per 1 juli as eenzijdig aan te passen. Bij
    Lees verder
  • 16 mei 2022

    AP voert cumulatieve boetebevoegdheid maximaal door

    Sil Kingma
    Het is voor het eerst de geschiedenis dat de Autoriteit Persoonsgegevens in een besluit een zestal overtredingen van de AVG constateert. Alle overtredingen hebben betrekking op het gebruik en de beveiliging door de Belastingdienst van haar applicatie Fraude Signalering Voorziening (FSV). FSV was een applicatie waarin signalen werden opgenomen over vastgestelde fraude en signalen die konden wijzen
    Lees verder

Plaats een reactie

Top