Seminar 26 maart 2012

 in Ondernemingsrecht

Hoe vergroot u de kans op een succesvolle overname in het huidige economische klimaat?

In deze tijd zien we overnames stranden of moeizaam verlopen. Door miscommunicatie tussen partijen en verkeerde verwachtingen. Vaak gaat het mis bij het bepalen van een reële (ver)koopprijs en de financiering van de overname. Juist nu is een gedegen voorbereiding en kennis van het overnametraject en de verschillende factoren die tot een succesvolle overname leiden, essentieel.

Seminar:

Wat is de waarde van een onderneming in het huidige economische klimaat?
Hoe vergroot u de kans op een succesvolle overname?

Graag nodigen Cordemeyer & Slager Advocaten B.V., Prisma Advies Groep en NBC Van Roemburg Corporate Finance u uit voor dit seminar op 26 maart 2012. Een overnameadvocaat, bedrijfswaardeerder en onderhandelaar praten u bij over hetgeen u moet weten bij de koop of verkoop van een bedrijf in het huidige economische klimaat. Na dit seminar vergroot u uw kansen op een succesvolle overname op korte of mogelijk langere termijn. De onderwerpen worden behandeld vanuit zowel een kopers- als een verkoperperspectief, zo vergroot u uw eigen kennis en leert u de belangen bij de andere partij nog beter kennen en daarop in te spelen.

Vragen die aan de orde komen:

 • Hoe zorgt u dat uw belangen goed worden geborgd zonder dat dit ten koste gaat van het onderhandelingsklimaat en u de belangen van de andere partij uit het oog verliest? Waarom is goede communicatie van belang en hoe bereikt u dit? Welke structuur heeft het overnameproces en welke stappen moeten worden doorlopen?
 • Wat is de onderneming of het bedrijfsonderdeel waard en hoe laat die waarde zich vertalen in een koopprijs? Hoe valt die waarde en koopprijs te beïnvloeden? Wat is het verschil tussen de economische waarde en de transactieprijs? Welke waarderingsmethoden zijn er?
 • Hoe ziet het juridische verkooptraject eruit? Wat is het belang van een due diligence onderzoek en hoe bereidt u als verkoper uw onderneming daarop voor? Hoe worden de uitkomsten van dit onderzoek verwerkt in garanties en vrijwaringen in de overnameovereenkomst en welke invloed heeft dit onderzoek op de koopprijs? Welke bepalingen zijn van belang in een NDA, LOI en overnameovereenkomst?

Tijdens het seminar kunt u ons uiteraard ook uw vragen stellen. Mocht u nu al vragen hebben, neemt u dan even per mail contact met ons op.

Programma

14.30 uur   Ontvangst met koffie en thee
15.00 uur   Het overnameproces; Joost Baltus, Prisma Adviesgroep
15.30 uur   Bedrijfswaardering; Marc Broekema, NBC Van Roemburg Corporate Finance 16.15 uur   Pauze
16.45 uur   Juridische do’s en dont’s; Carine Korteweg, Cordemeyer & Slager Advocaten 17.30 uur   Afsluiting met aansluitend een borrel

Datum en locatie

Maandag 26 maart 2012
Cordemeyer & Slager / Advocaten B.V.
Wilsonsplein 15  2011 VG  Haarlem

Kosten

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Vragen

Als u vragen hebt, kunt u contact opnemen met:

Marc Broekema, telefoonnummer 072 – 5074 994
of via marc.broekema@mabfo.nl
Joost Baltus, telefoonnummer 072 – 5648 416
of via j.baltus@prisma-advies.nl

Voor meer informatie over de sprekers

Marc Broekema
Joost Baltus

Deelname

U kunt zich opgeven voor het seminar door het sturen van een e-mail aan cs@cslaw.nl. Vermeld bij uw aanmelding graag de volgende gegevens: voornaam, achternaam, e-mailadres en telefoonnummer. Na uw aanmelding, zult u een bevestigingsemail ontvangen.

Wij zien uw aanmelding graag uiterlijk 12 maart a.s. tegemoet.

Recente berichten
 • 4 april 2023

  INPLP Activity Report 2022

  Bob Cordemeyer
  Hereunder you can read the Activity Report 2022 from our network INPLP (International Network of Privacy Law Professionals) of which our firm is a founding member since 2015.
  Lees verder
 • 21 november 2022

  Risicomanagement: voorkom uitval door burn-out

  Marion Hagenaars
  Mirjam Scheper
  Werkend Nederland heeft steeds meer te kampen met burn-out klachten. Dit kan leiden tot (langdurig) ziekteverzuim. Een hoofdpijndossier en kostenpost voor de werkgever. En daarnaast een peperdure levensles voor de werknemer. Uitval door burn-out klachten voorkomen is dan ook beter dan genezen. Maar hoe?
  Lees verder
 • 21 november 2022

  Disfunctioneren: doorgeschoten empowermentbeleid

  Marion Hagenaars
  Mirjam Scheper
  De voorwaarden voor ontslag bij disfunctioneren zijn in de wet duidelijk omschreven. Deze voorwaarden gelden ook als een werkgever een beleid voert dat niet gericht is op dossieropbouw met waarschuwingen en berispingen, maar op aanmoediging.
  Lees verder

Plaats een reactie

Top