Seminar 26 maart 2012

 in Ondernemingsrecht

Hoe vergroot u de kans op een succesvolle overname in het huidige economische klimaat?

In deze tijd zien we overnames stranden of moeizaam verlopen. Door miscommunicatie tussen partijen en verkeerde verwachtingen. Vaak gaat het mis bij het bepalen van een reële (ver)koopprijs en de financiering van de overname. Juist nu is een gedegen voorbereiding en kennis van het overnametraject en de verschillende factoren die tot een succesvolle overname leiden, essentieel.

Seminar:

Wat is de waarde van een onderneming in het huidige economische klimaat?
Hoe vergroot u de kans op een succesvolle overname?

Graag nodigen Cordemeyer & Slager Advocaten B.V., Prisma Advies Groep en NBC Van Roemburg Corporate Finance u uit voor dit seminar op 26 maart 2012. Een overnameadvocaat, bedrijfswaardeerder en onderhandelaar praten u bij over hetgeen u moet weten bij de koop of verkoop van een bedrijf in het huidige economische klimaat. Na dit seminar vergroot u uw kansen op een succesvolle overname op korte of mogelijk langere termijn. De onderwerpen worden behandeld vanuit zowel een kopers- als een verkoperperspectief, zo vergroot u uw eigen kennis en leert u de belangen bij de andere partij nog beter kennen en daarop in te spelen.

Vragen die aan de orde komen:

 • Hoe zorgt u dat uw belangen goed worden geborgd zonder dat dit ten koste gaat van het onderhandelingsklimaat en u de belangen van de andere partij uit het oog verliest? Waarom is goede communicatie van belang en hoe bereikt u dit? Welke structuur heeft het overnameproces en welke stappen moeten worden doorlopen?
 • Wat is de onderneming of het bedrijfsonderdeel waard en hoe laat die waarde zich vertalen in een koopprijs? Hoe valt die waarde en koopprijs te beïnvloeden? Wat is het verschil tussen de economische waarde en de transactieprijs? Welke waarderingsmethoden zijn er?
 • Hoe ziet het juridische verkooptraject eruit? Wat is het belang van een due diligence onderzoek en hoe bereidt u als verkoper uw onderneming daarop voor? Hoe worden de uitkomsten van dit onderzoek verwerkt in garanties en vrijwaringen in de overnameovereenkomst en welke invloed heeft dit onderzoek op de koopprijs? Welke bepalingen zijn van belang in een NDA, LOI en overnameovereenkomst?

Tijdens het seminar kunt u ons uiteraard ook uw vragen stellen. Mocht u nu al vragen hebben, neemt u dan even per mail contact met ons op.

Programma

14.30 uur   Ontvangst met koffie en thee
15.00 uur   Het overnameproces; Joost Baltus, Prisma Adviesgroep
15.30 uur   Bedrijfswaardering; Marc Broekema, NBC Van Roemburg Corporate Finance 16.15 uur   Pauze
16.45 uur   Juridische do’s en dont’s; Carine Korteweg, Cordemeyer & Slager Advocaten 17.30 uur   Afsluiting met aansluitend een borrel

Datum en locatie

Maandag 26 maart 2012
Cordemeyer & Slager / Advocaten B.V.
Wilsonsplein 15  2011 VG  Haarlem

Kosten

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Vragen

Als u vragen hebt, kunt u contact opnemen met:

Marc Broekema, telefoonnummer 072 – 5074 994
of via marc.broekema@mabfo.nl
Joost Baltus, telefoonnummer 072 – 5648 416
of via j.baltus@prisma-advies.nl

Voor meer informatie over de sprekers

Marc Broekema
Joost Baltus

Deelname

U kunt zich opgeven voor het seminar door het sturen van een e-mail aan cs@cslaw.nl. Vermeld bij uw aanmelding graag de volgende gegevens: voornaam, achternaam, e-mailadres en telefoonnummer. Na uw aanmelding, zult u een bevestigingsemail ontvangen.

Wij zien uw aanmelding graag uiterlijk 12 maart a.s. tegemoet.

Recente berichten
 • 16 mei 2022

  AP voert cumulatieve boetebevoegdheid maximaal door

  Sil Kingma
  Het is voor het eerst de geschiedenis dat de Autoriteit Persoonsgegevens in een besluit een zestal overtredingen van de AVG constateert. Alle overtredingen hebben betrekking op het gebruik en de beveiliging door de Belastingdienst van haar applicatie Fraude Signalering Voorziening (FSV). FSV was een applicatie waarin signalen werden opgenomen over vastgestelde fraude en signalen die konden wijzen
  Lees verder
 • 15 maart 2022

  (IT) detacheerders wees scherp op het relatie- en concurrentiebeding!

  Marion Hagenaars
  Werknemers die uit dienst treden om aansluitend (dezelfde) werkzaamheden te gaan verrichten voor de opdrachtgever waar ze eerder gedetacheerd waren. Een ongewenst scenario dat vaak voorkomt. Door het belemmeringsverbod kan de werkgever geen beroep doen op een concurrentie- en relatiebeding. Als deze bedingen ook nog eens niet juist zijn opgesteld – omdat ze geen rekening
  Lees verder
 • 1 februari 2022

  Ongewenst gedrag op de werkvloer – regels en consequent beleid

  Marion Hagenaars
  Door The Voice moest ik weer even terugdenken aan de voorbeelden in mijn eigen praktijk. De afgelopen jaren heb ik van alles voorbij zien komen: van seksueel getinte en discriminerende “grappen” in App-groepen tot porno kijkende collega’s een bureau verder en aanvankelijk gewenste relaties op het werk die volledig escaleren. De impact is vaak groot
  Lees verder

Plaats een reactie

Top