Seminar 26 maart 2012

 in Ondernemingsrecht

Hoe vergroot u de kans op een succesvolle overname in het huidige economische klimaat?

In deze tijd zien we overnames stranden of moeizaam verlopen. Door miscommunicatie tussen partijen en verkeerde verwachtingen. Vaak gaat het mis bij het bepalen van een reële (ver)koopprijs en de financiering van de overname. Juist nu is een gedegen voorbereiding en kennis van het overnametraject en de verschillende factoren die tot een succesvolle overname leiden, essentieel.

Seminar:

Wat is de waarde van een onderneming in het huidige economische klimaat?
Hoe vergroot u de kans op een succesvolle overname?

Graag nodigen Cordemeyer & Slager Advocaten B.V., Prisma Advies Groep en NBC Van Roemburg Corporate Finance u uit voor dit seminar op 26 maart 2012. Een overnameadvocaat, bedrijfswaardeerder en onderhandelaar praten u bij over hetgeen u moet weten bij de koop of verkoop van een bedrijf in het huidige economische klimaat. Na dit seminar vergroot u uw kansen op een succesvolle overname op korte of mogelijk langere termijn. De onderwerpen worden behandeld vanuit zowel een kopers- als een verkoperperspectief, zo vergroot u uw eigen kennis en leert u de belangen bij de andere partij nog beter kennen en daarop in te spelen.

Vragen die aan de orde komen:

 • Hoe zorgt u dat uw belangen goed worden geborgd zonder dat dit ten koste gaat van het onderhandelingsklimaat en u de belangen van de andere partij uit het oog verliest? Waarom is goede communicatie van belang en hoe bereikt u dit? Welke structuur heeft het overnameproces en welke stappen moeten worden doorlopen?
 • Wat is de onderneming of het bedrijfsonderdeel waard en hoe laat die waarde zich vertalen in een koopprijs? Hoe valt die waarde en koopprijs te beïnvloeden? Wat is het verschil tussen de economische waarde en de transactieprijs? Welke waarderingsmethoden zijn er?
 • Hoe ziet het juridische verkooptraject eruit? Wat is het belang van een due diligence onderzoek en hoe bereidt u als verkoper uw onderneming daarop voor? Hoe worden de uitkomsten van dit onderzoek verwerkt in garanties en vrijwaringen in de overnameovereenkomst en welke invloed heeft dit onderzoek op de koopprijs? Welke bepalingen zijn van belang in een NDA, LOI en overnameovereenkomst?

Tijdens het seminar kunt u ons uiteraard ook uw vragen stellen. Mocht u nu al vragen hebben, neemt u dan even per mail contact met ons op.

Programma

14.30 uur   Ontvangst met koffie en thee
15.00 uur   Het overnameproces; Joost Baltus, Prisma Adviesgroep
15.30 uur   Bedrijfswaardering; Marc Broekema, NBC Van Roemburg Corporate Finance 16.15 uur   Pauze
16.45 uur   Juridische do’s en dont’s; Carine Korteweg, Cordemeyer & Slager Advocaten 17.30 uur   Afsluiting met aansluitend een borrel

Datum en locatie

Maandag 26 maart 2012
Cordemeyer & Slager / Advocaten B.V.
Wilsonsplein 15  2011 VG  Haarlem

Kosten

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Vragen

Als u vragen hebt, kunt u contact opnemen met:

Marc Broekema, telefoonnummer 072 – 5074 994
of via marc.broekema@mabfo.nl
Joost Baltus, telefoonnummer 072 – 5648 416
of via j.baltus@prisma-advies.nl

Voor meer informatie over de sprekers

Marc Broekema
Joost Baltus

Deelname

U kunt zich opgeven voor het seminar door het sturen van een e-mail aan cs@cordemeyerslager.nl. Vermeld bij uw aanmelding graag de volgende gegevens: voornaam, achternaam, e-mailadres en telefoonnummer. Na uw aanmelding, zult u een bevestigingsemail ontvangen.

Wij zien uw aanmelding graag uiterlijk 12 maart a.s. tegemoet.

Recent Posts
 • 20 juni 2017

  Einde oefening voor werknemer na liegen over klantbezoek en het uiten van dreigementen

  Marion Hagenaars
  Een ontslag op staande voet is vaak wikken en wegen. Zijn de gedragingen ernstig genoeg? Kunnen de gedragingen worden bewezen? Zijn er (privé) omstandigheden die de gedragingen rechtvaardigen? Gaat het niet te ver om de werknemer loon en uitkering te ontnemen? Maar soms maakt een werknemer het zo bont dat een ontslag op staande onvermijdelijk
  Lees verder
 • 13 juni 2017

  Zelfstandig werken onder eigen voorman, toch StiPP

  Marion Hagenaars
  Voor uitleners blijft het spannend. Nederland kent dan wel geen algemene pensioenverplichting, maar via het verplicht gesteld bedrijfstakpensioenfonds voor personeelsdiensten kan deze verplichting toch bestaan. De gevolgen zijn verstrekkend. Ongevraagd met terugwerkende kracht aangesloten worden, over jaren premies afdragen met soms faillissement tot gevolg, dubbele pensioenvoorzieningen met alle fiscale gevolgen van dien. Het is dan
  Lees verder
 • 8 juni 2017

  Thuiswerkdag recht of gunst?

  Marion Hagenaars
  De meeste werkgevers hebben er wel begrip voor: thuiswerken om efficiënter te kunnen werken, reistijd te beperken of werk en zorg beter te kunnen combineren. Maar soms slaat de twijfel toe. Worden de overeengekomen arbeidsuren wel gemaakt? En werkt thuiswerken disfunctioneren niet in de hand? En kan bij deze twijfel de thuiswerkdag zomaar weer worden
  Lees verder

Plaats een reactie