Verhoging kosten deskundigenoordeel

 in Arbeidsrecht

De prijs van het deskundigenoordeel door het UWV in verband met de Wia gaat voor werkgevers nog verder omhoog.

Op dit moment bedragen de kosten van een deskundigenoordeel nog 50 euro. In oktober kondigde toenmalig staatssecretaris De Krom (SZW) aan dat de prijs van het deskundigenoordeel meer kostendekkend moest worden Hierover hebben wij reeds bericht in onze eerdere weblog. Beoogd was een verhoging naar 175 euro voor werknemers en naar 350 euro voor werkgevers. Hierop kwam veel kritiek, aangezien de hogere prijs met name werknemers ervan zou weerhouden een oordeel te vragen over de re-integratie inspanningen van de werkgever. Minister Asscher (SZW) erkende op 22 november jl. in de Tweede Kamer dat de prijs voor werknemers omlaag kan, mits de totale bezuiniging op het deskundigenoordeel van 3,7 miljoen euro in stand blijft. Verlaging van de werknemersbijdrage is dan ook alleen mogelijk indien de bijdrage voor werkgevers omhoog gaat. Exacte bedragen wilde de minister niet noemen, maar hij houdt er rekening mee dat de prijs voor werkgevers nabij de 400 euro komt te liggen en voor werknemers nabij de 100 euro. Minister Asscher erkende dat door het prijsverschil in enkele gevallen het risico bestaat dat werkgevers een oordeel laten aanvragen door werknemers.?
Bron: www.sconline.nl

Recente berichten
  • 4 april 2023

    INPLP Activity Report 2022

    Bob Cordemeyer
    Hereunder you can read the Activity Report 2022 from our network INPLP (International Network of Privacy Law Professionals) of which our firm is a founding member since 2015.
    Lees verder
  • 21 november 2022

    Risicomanagement: voorkom uitval door burn-out

    Marion Hagenaars
    Mirjam Scheper
    Werkend Nederland heeft steeds meer te kampen met burn-out klachten. Dit kan leiden tot (langdurig) ziekteverzuim. Een hoofdpijndossier en kostenpost voor de werkgever. En daarnaast een peperdure levensles voor de werknemer. Uitval door burn-out klachten voorkomen is dan ook beter dan genezen. Maar hoe?
    Lees verder
  • 21 november 2022

    Disfunctioneren: doorgeschoten empowermentbeleid

    Marion Hagenaars
    Mirjam Scheper
    De voorwaarden voor ontslag bij disfunctioneren zijn in de wet duidelijk omschreven. Deze voorwaarden gelden ook als een werkgever een beleid voert dat niet gericht is op dossieropbouw met waarschuwingen en berispingen, maar op aanmoediging.
    Lees verder

Plaats een reactie

Top